Ékszertartó

2013.07.21 20:58

Beszéltem már nektek a sólisztgyurmáról, hogy milyen jól lehet vele bánni. Én most egy kis tálkával készültem, egyszerűen megformázható, kis helyen elfér. Szükséges kellékek:

2 kis bögre só

3 kis bögre liszt

víz

tál

ecset festék(tempera)

Egy tálba belerakjuk a sót és a lisztet, majd annyi vizet rakunk hozzá, hogy az gyúrható állagúvá váljon. Ha véletlen túl sok vizet raktál bele, liszttel korrigálhatod. Miután megformáztad a tálkát, ki kell szárítani. Ezt lehet a gyors módszerrel csinálni: 100 fokosra felmelegítjük a sütőt, kikapcsoljuk, beletesszük a só-liszt gyurmát, majd egy napig szárítjuk. Vagy lehet a lassúval is: lerakjuk egy száraz helyre, és egy hétig hagyjuk száradni.

Az én tálkám elég görcsösen néz ki, de remélem jobb lesz állapota a festés után. :)

KÉÉÉÉÉÉSZ!!!! :DDDD